FOTO: null

Izvođenjem Nušićevog komada "Vlast" koju će igrati učenici Poljoprivredne i medicinske škole, večeras će u bijeljinskom Centru za kulturu početi petodnevni, drugi po redu Festival srednjoškolskih predstava "Udahni kulturu"

Sutradan je na programu predstava "Fajront" po tekstu Peđe Trajkovića u izvođenju učenika Ekonomske škole, a u srijedu na pozornicu stupaju srednjoškolci iz Janje u predstavi "LJubavno pismo" po tekstu Koste Trifkovića. Gimnazijalci izlaze na pozornicu 21. aprila sa predstavom "Virus" po tekstu Siniše Kovačevića, a u petak, 22. aprila zatvaraju gosti iz Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" iz Zvornika predstavom "Maturanti" za koju je tekst pisala Zorica Ivanović.

Organizator Festivala je Centar za kulturu "Semberija" čiji direktor LJiljana Erkić ističe da je osnovni cilj manifestacije unapređenje amaterske pozorišne umjetnosti, animiranje mladih i talentovanih srednjoškolaca da učestvuju u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu i, samim tim, podizanje kulturne svijesti i povećanje broja posjetilaca pozorišnih predstava u Bijeljini:

- Očekujemo da mladi glumci prikažu nove pozorišne ideje, kao što priliči njihovim godinama, ali i da se druže i da sa Festivala odu bogatiji u stvaralačkom smislu - izrazila je svoje očekivanje Erkićeva.

Festival će imati takmičarski karakter i na kraju će biti izabrani najbolja predstava, kao i najbolji glumac, odnosno, glumica. Sve predstave će biti igrane u Velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 20:00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )