FOTO: null

Srpski košarkaši utakmicu su prelomili tek u drugom poluvremenu. Razlika u kvalitetu je bila evidentna. Raduljica nezaustavljiv sa 27 poena

Promjena države, prelazak iz Berlina u Lil i dolazak na fudbalski stadion izgleda nije prijao Srbiji. Da li je u pitanju neophodno vrijeme za adaptaciju na novu sredinu ili nešto drugo, nije toliko važno. Bitno je da su se srpski momci dobro namučili da pobjede neugodnu Finsku - 94:81

Ali, pobjedi se u zube ne gleda. Najvažnije od svega jeste da su prošli u četvrtfinale i da su protivnika srušili njihovim najjačim oružjem – trojkama. Meč je riješen krajem treće i početkom četvrte dionice kada je Srbija pogodila čak sedam trojki. Do tog momenta su pogodili ukupno dvije iz 14 pokušaja.

Razlika u kvalitetu je bila očigledna, ali su trojke i Sasu Salin glavni razlog što meč nije riješen ranije. Jednostavno, Finci u prvom poluvremenu gotovo da nisu mogli da promaše šut za tri, ali je i to jednom moralo da stane, a čim je došlo do „kočenja" u tom segmentu igre, Srbija je preuzela konce u svoje ruke i riješila meč.

Što se košgeterskih učinaka tiče briljirao je Miroslav Raduljica sa 27 poena, a odličan je bio i Nemanja Bjelica sa "dabl-dabl" učinkom od 19 poena i 14 skokova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )