FOTO: null

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović rekla je danas u Budvi, na sastanku sa ministrom spoljnih poslova BuH Igorom Crnatkom, da je Srbija spremna da pruži pomoć BiH u svim izazovima sa kojima će se suočavati na

Ona je navela da će Srbija pružiti pomoć BiH na tehničkom nivou u procesu usklađivanja zakonodavstva sa evropskim, oraganizaciji pregovaračke strukture, te pripremi kandidature za prijem u članstvo.

Dva ministra su danas, na marginama Regionalne konferencije o saradnji države i civilnog društva u procesu evropskih integracija, razgovarala o procesu evropskih integracija i saradnji dvije države na tom polju.

Joksimovićeva i Crnadak ocijenili su da proces evropskih integracija predstavlja dobar okvir za produbljivanje i napredak u odnosima Srbije i BiH po brojnim pitanjima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Joksimovićeva je naglasila da je za svaku zemlju važno da odredi ponaosob svoje potrebe i kapacitete, kako bi na najbolji način iskoristila svoj potencijal na putu ka članstvu u EU.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )