FOTO: RTRS

Predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, i premijer Srpske Radovan Višković posjetili su opštinu Bileća i na sastanku sa načelnikom najavili novčanu pomoć ovoj lokalnoj zajednici, koja je opterećena dugovima i budžetskim deficitom.

Iz Republike Srbije vrlo brzo će biti doznačeno 500.000 evra, a najavljena je i dalja pomoć Vlade Republike Srpske. Predsjednik Milorad Dodik istakao je da je ponosan na građane Bileće, koji su iskazali veliku ljubav prema Srbiji i upriličili lijep doček predsjedniku Aleksandru Vučiću.

- Republika Srbija doznačiće u narednih nekoliko dana 500.000 evra, kako bi Bileća na neki način izašla iz finansijskih problema. Srbija će pomoći i u finansiranju dogradnje vrtića, rekonstrukciji gradske biblioteke, kao i u pomoći u vodosnabdijevanju MZ Baljci - rekao je načelnik opštine Veselin Vujović.
 
Istakao je da je posjeta dva predsjednika, predsjednika Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića, istorijska za Bileću.

- Narod se osjeća sigurnije jer zna da je Srbija uz Srpsku - poručio je on. 
 
Vujović je dodao da će opština Bileća sa ovih milion KM moći da izmiri dugove prema Poreskoj upravi i dobavljačima, te da isplati dio zaostalih plata korisnika lokalnog budžeta.
 
Dodika, Vučića i Viškovića po dolasku u Bileću dočekao je veliki broj građana, kao i djeca iz vrtića "Budućnost" obučena u narodne nošnje.

Predsjednik Srbije rekao je da će Srbija pomoći ljudima u ovoj hercegovačkoj opštini jer joj je svaki dio srpskog naroda podjednako važan, ma gdje bio.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je ponosan na građane Bileće, koji su iskazali veliku ljubav prema Srbiji i upriličili lijep doček predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Današnja posjeta i najavljena podrška za građane Bileće označavaju važan pomak.
 
Sredstva iz Republike Srbije, a riječ je o prioritetnih pola miliona evra trebalo bi već za nekoliko dana da budu uplaćena u budžet opštine Bileća.
 
Dodik, Vučić i Višković danas su boravili u Mostaru gdje su prisustvovali svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )