FOTO: Nezavisne

Predsednik Saveza srpskih zavičajnih udruženja "Zavičaj" Brane Pećanac izjavio je da bi smještaj migranata u srpskim selima u FBiH mogao da ugrozi ostanak Srba na tim prostorima

Najava premijera Unsko-sanskog kantona Huseina Rošića i predstavnika Evropske komisije da su potencijalne lokacije za smještaj migranata u Federaciji BiH Medeno Polje između Bihaća i Bosanskog Petrovca i Jasenica kod Bosanske Krupe, koje je, takođe, srpsko selo, nije prihvatljiva za Srbe koji žive na tom području.

Predsednik Saveza srpskih zavičajnih udruženja "Zavičaj" Brane Pećanac izjavio je da bi smještaj migranata u srpskim selima u FBiH mogao da ugrozi ostanak Srba na tim prostorima, što se ne smije dozvoliti.

On kaže da se Savez protivi da u srpskom selu Medeno Polje kod Bosanskog Petrovca bude prihvatilište za migrante, i da neće dozvoliti realizaciju tog cilja. Srbi u FBiH ne žele da napuštaju vijekovna ognjišta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )