FOTO: null

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH i MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su na području Sokoca osumnjičenu za planiranje ubistva poznatog sarajevskog advokata.

Tužilaštvo BiH je, provodeći istragu, došlo do saznanja da određena lica planiraju ubistvo advokata koji je važan svjedok u jednom predmetu za ratne zločine na području Rogatice.

Tužilaštvo je, u saradnji sa Operativnim timom Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Sipe, provelo akciju kojom je rasvijetljeno i spriječeno ovo teško krivično djelo.

Efikasnom i dobrom saradnjom sa MUP-om Kantona Sarajevo i Sipe, osumnjičena osoba je uhapšena, a pretreseni su i objekti koje koristi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Uhapšeno lice osumnjičeno je za krivična djela ometanja rada pravosuđa i krivična djela ubistva i podrstrekavanja.

Tužilaštvo BiH je odlučno da se zajedno sa partnerskim policijskim agencijama suprotstavi bilo kakvim pokušajima ometanja rada pravosuđa i ugrožavanja bezbjednosti učesnika u kaznenom postupku, navodi se u saopštenju.

Iz Sipe je ranije saopšteno da je na području opštine Sokolac uhapšena žena čiji su inicijali M.K. (58) osumnjičena za ometanje rada pravosuđa i ubistvo u vezi sa krivičnim djelom podstrekavanje.

Istražioci Sipe su tokom sinoćnjeg pretresa objekta koje koristi osumnjičena pronašli i privremeno oduzeli određene predmete koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, saopšteno je iz Sipe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )