FOTO: null

Prošlo je mjesec dana od objavljivanja spota „Snovi stvaraju budućnost“ a pozitivni komentaru pristižu iz svih dijelova svijeta. Za protekli period spot je pogledalo više od 100.000 ljudi. Naš sugrađanin Slaviša Perić ne krije oduševljenje, te u razgovoru

- Prošlo je mjesec dana od premijere spota, kakvi su vaši utisci?

Ova muzika je na neki način novina na našim prostorima, mogu reći da sam prijatno iznenađen pozitivnim reakcijama i kritikama. Akademska estradna muzika ima veliki broj obožavaoca u Evropi i svijetu, a koliko sam uspio primjetiti za ovih mjesec dana, nema sumnje da će i kad nas biti onih koji će početi da slušaju ovu vrstu muzike. Tako da sa zadovoljstvom mogu konstatovati da je misija na neki način ispunjena, što nam je u suštini bio i primarni cilj. Odnosno da preformulišem, nastojao sam da harmoniku pokažem u jednom potpuno novom svjetlu, koje na ovim prostorima nije u tolikoj mjeri poznato i samim tim nije komercijalno, pa je zadatak bio utoliko teži. 

Mnogi su oduševljeni kako kvalitetom spota, tako i režijom, s obzirom da se u spotu pojavljuje i moj šestogodišnji sin, Đorđe Perić – koji je već u ovom uzrastu osvojio brojne svjetske nagrade i izuzetno mi je drago što je krenuo mojim stopama. U suštini, to i jeste priča o patrijarhalnosti, o porodici, o pozitivnim uzorima, ali i o radu koji čini da snovi postaju stvarnost!


- Da li ste očekivali toliku gledanost? 

Da budem iskren, jesam.  Spot nije urađen slučajno, rađeno je sa namjerom, ekipa je bila vrhunska, kako ona u studiju, tako i ona koja je bila zadužena za video realizaciju, pažljivo je planiran svaki korak, tako da je što se tiče Evrope, ali i svijeta, na neki način uspjeh bio osiguran, ali reakcijom i interesovanjem  za spot na našim prostorima sam zaista prijatno iznenađen i oduševljen.


- Kakva je kod nas muzika i uopšte kultura u današnje vrijeme?

Vidite, teško je na sve to odgovoriti u jednoj rečenici, ali nije zavidno, ni izbliza. 

Potrebno je da se uloži mnogo truda, ne samo u oblasti muzike, već i u ostalim oblastima, pa da onda očekujemo neki napredak. Kultura i muzika su jedan od najvažnijih segmenata u društvu, ali i tokom obrazovanja i formiranja jedne ličnosti, samim tim suvišno je govoriti koliko su značajne i koliko pažnje zahtjevaju.

Najbitnije je da svako od nas umjetnika/pedagoga, ali i drugih stručnjaka u svojim oblastima, radi najbolje ono za šta je školovan i na taj način svi zajedno dajemo doprinos i nemiminovo povećamo opšti nivo kvaliteta na svim poljima.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )