FOTO: null

Rijedak primjer sportskog entuzijazma i svestranosti ispoljen u jednoj ličnosti je primjer Mladena Stevanovića iz Ugljevika.

Mladen je rođen 1987. godine. Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta završio je 2011. u Banjaluci. Rekreativno je počeo da trči 2007. godine. Ulazeći postepeno u formu, odlučio je da se iskuša u zahtjevnim trkačkim disciplinama od kojih mu je maraton djelovao najizazovnije. Godine 2012. trčao je „Moskovski maraton“, kao jedini učesnik iz BiH. Pored ovog maratona, istrčao je četiri beogradska, 2012., 2013, 2014. - kao najbolje plasiran iz BiH i 2015. 

Nakon maratona odlučio je da testira sebe i svoje mogućnosti pa se odlučio za triatlon. Triatlonom se bavi već dvije godine. Svoj prvi nastup imao je na „Half-ironman“ trci u Poreču (Hrvatska). Tri discipline -1,9km plivanja, 90km vožnje bicikla i 21km trčanja završio je za 4h:39min i zauzeo 10 mjesto u svojoj kategoriji. U julu prošle godine učestvovao je na „Ironman“ triatlonu održanom u madjarskom Nagyatadu. „Ironman“ triatlon je jedna od najtežih sportskih disciplina. Sastoji se od 3,8km plivanja, 180km vožnje bicikla i 42,2km trčanja. Ovu veoma zahtjevnu trku završio je za 11h:17 min kao jedini predstavnik iz BiH. 

Ova godina za Mladena  je prepuna aktivnosti, i profesionalnih i amaterskih. Na ovogodišnjem „Beogradskom maratonu“ zauzeo je 21. mjesto od ukupno 4500 trkača, istrčavši 42.2km za 2h:52min. Pred učešće na ovom maratonu vozio je biciklisticku trku u Bijeljini za reprezentaciju BiH. To je bilo balkansko prvenstvo u hronometru, na kojem je zauzeo 17 mjesto. 

Pored individualnih uspjeha, ponosan je na školu sporta koju uspješno vodi već četiri godine. Ovaj projekat pokrenut je 2011.godine od strane Kluba malog fudbala „Ugljevik“ i naišao je na podršku loklane uprave. Već godinama uspješno okuplja veliki broj djece uzrasta 5-10 godina što je dobar pokazatelj da će Ugljevik i u narednim godinama imati vrhunske sportiste. 

Planova za naredni period imam mnogo. Prije svega želim da u Ugljeviku, uz pomoć naše Opštine, organizujemo uličnu trku na 10 km sa željom da to bude promocija sporta, zdravlja, zdravog duha, istakao je na kraju intervjua za InfoBijeljina ovaj sportista čeličnog sportskog duha i velikih ambicija.

Pripremila: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )