FOTO: Nezavisne

Hoćemo li i ovo prešutjeti i ne osuditi i da nam postane praksa i svakodnevnica, pita se Feđa Dudić, trener FK Velež, koji je javno osudio napad na Slavka Petrovića, kolegu s klupe Radnika.

Strateg "rođenih" stao je u zaštitu i pružio podršku svom kolegi iz Fudbalskog kluba Radnik, koji je u subotu naveče napadnut na radnom mjestu na Gradskom stadionu u Bijeljini. 

"I ovo smo dočekali, da fudbalske trenere prepadaju i napadaju pištoljima na radnom mjestu - terenu. Hoćemo li i ovo prešutjeti i ne osuditi i da nam postane praksa i svakodnevnica? Podrška kolegi Petroviću i brz oporavak, više psihički od trauma nego što je fizički, jer koliko čitam, hvala Bogu, dobro je", napisao je Dudić na svom Facebook profilu.

Petrović je pretučen nakon što je nekoliko rekreativaca upozorio da po odluci Kriznog štaba stadion ne smiju koristiti. Na njega je potom, kako tvrdi Petrović, nasrnuo muškarac i udario ga nekoliko puta šakom, zatim potegao pištolj, kojim ga je udario u predjelu bubrega.

"Dosad sam više puta upozoravao sve one koji su dolazili na stadion da je ovo prostor koji koriste igrači da bi trenirali te da rekreativcima nije dozvoljen pristup. Posebno je to sada bitno u ovo vrijeme kada smo imali pandemiju, čime smo pokušali zaštiti igrače od virusa korona. Nakon što je jedno vrijeme odluka Kriznog štaba Bijeljine o zabrani korištenja terena bila poštovana, ponovo je Gradski stadion postao okupljalište brojnih posjetitelja", tvrdi Petrović.

Ističe da se sve odigralo brzo, da je napadač uhapšen, ali i da će sve dobiti sudski epilog.

"Pošto sam primijetio veliki broj rekreativaca na terenu, upozorio sam ih da se udalje. Jedan od njih prišao mi je, udario me nekoliko puta šakom, prijetio pištoljem, prislonivši mi ga uz tijelo. Sve se to odigralo veoma brzo, a nakon što smo ovaj incident prijavili policiji, napadač je uhapšen. Ovo se ne oprašta, idemo na sud", rekao je Petrović, koji poslije pregledan u bijeljinskom Domu zdravlja.

Iz Radnika poručuju da ovo nije prvi put da se slični incidenti događaju na stadionu. Samo zahvaljujući prisebnosti zaposlenih na stadionu ranije se nije dogodio ovakav incident.

"Postavlja se pitanje kako je taj napadač, ako je došao na stadion da bi se rekreirao, imao pištolj kod sebe. Od kada se oružje nosi na trčanje? Iz tog razloga javlja se i sumnja da je možda napadač na stadion došao s nekom namjerom. I ranije su zaposleni iz kluba upozoravali da stadion često posjećuju sumnjive grupe, koje ovaj prostor koriste mnogo više za okupljanje i opijanje, a ne za rekreaciju", pitaju se u FK Radnik.

Oglasili su se i navijači premijerligaša iz Bijeljine. Ističu da je Petrović napadnut samo zato što se ponašao savjesno, odgovorno i domaćinski na sportskom objektu, a gdje po radnom pozivu i pripada.

"Ovo je drugi put da smo se kao sredina u kojoj živimo ogriješili o gospodina Petrovića. Kao dokazan sportski radnik, nije zaslužio da mu se dogodi ovakva neprijatnost. Najoštrije osuđujemo napad. Čika Slavko, uz vas smo", navodi se u saopštenju navijača Radnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )