FOTO: null

Sportski klubovi, profesionalni sportisti i rekretivci u Bijeljini se godinama suočavaju sa nedostatkom adekvatnog prostora za treniranje i vežbanje.

Grad nema dvoranu koja bi služila samo sportskim klubovima, pa se treninzi održavaju u salama osnovnih i srednjih škola.

U gradskoj upravi priznaju da je neophodna izgradnja ovog objekta, ali za sada su to samo prazna obećanja, iako je Bijeljina poslednjih godina postala prepoznatljiva po velikom broju klubova koji učestvuju u najvišem rangu takmičenja u BiH.

Sa ovog područja bilo je čak osam premijerligaša, od čega pet koji se takmiče isključivo u zatvorenom prostoru, dok Bijeljina ima više od 80 dvoranskih klubova. Uz to, procenjuje se da se više hiljada građana sportom bavi rekreativno.

- Treniramo svaki dan, a termini su nam uglavnom, u večernjim satima, često od 22 h do ponoći. Zbog nedostatka prostora neke od treninga obavljamo i u teretani. Uslovi u sali Srednje škole Gimnazije u kojoj sada treniramo su dobri, ali termine koristimo zajedno sa seniorskom ženskom ekipom, što uzrokuje naše lošije igre i rezultate. Ovom salom gazduje Direkcija za izgradnju i razvoj grada sa kojom naš klub odlično sarađuje, ali ovaj prostor koriste i rukometašice i košarkaši - kaže Vladimir Milićević iz Odbojkaškog kluba “Radnik”.

U gradu postoje tri objekta koja ispunjavaju uslove za utakmice u najvišim rangovima takmičenja, ali problem je što su dvorane zbog održavanja nastave fizičkog zauzete sve do večernjih časova.

Zbog toga za trening ostane mali broj termina, pa odbojkaši i odbojkašice treniraju na jednom terenu u isto vreme, dok rukometašice i rukometaši nemaju treninge svakog dana.

Dragana Čojić iz Košarkaškog kluba “Budućnost” očekuje da nadležni konačno reše ovaj problem.

- Iznajmili smo fabričku halu na 15 godina, digli smo kredit i uložili deo sredstava od prodaje igrača u Crvenu zvezdu. Morali smo kako bi obezbedili adekvatan prostor za treninge. Čekamo na grad da odreaguje, ali i na državu jer jednostavno moraju se spojiti ta dva interesa kako bi konačno dobili sportsku dvoranu - kaže Čojić.

U Odeljenju za društvene delatnosti grada Bijeljine kažu da su svesni problema. Slavko Bašić iz ovog Odeljenja ističe da gradska uprava ne odustaje od izgradnje nove sportske sale.

- Već godinama pokušavamo da iselimo, odnosno preselimo kasarnu u kojoj bi bilo prostora za razne sadržaje, a između ostalih i izgradnju sportske dvorane. Projekat je planiran Strategijom razvoja grada - rekao je Bašić.

Još uvek nema projekta

Međutim, u gradskoj upravi da bi sportska dvorana bila kapaciteta od nekoliko hiljada mesta uprkos činjenici da se još uvek ne zna gde bi se gradila, niti postoji projekat. Podsećamo da u budžetu za ovu godinu nije predviđen novac za dvoranu, a kada će biti obezbeđena još uvek nije poznato.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )