FOTO: null

Svi članovi SNSD-a podnijeće ostavke u parlamentarnim komisija, saopštio je Nikola Špirić, nakon sjednica Izvršnog odbora SNSD-a.

Sastanak se održao Palati RS, a prisustvovali su lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednica stranke Željka Cvijanović i ostali visoki funkcioneri.

Špirić je kazao da su predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i SDS pokušali nametnuti “svoj Mehanizam koordinacije” ali da to nisu uspjeli.

“Ovaj sada koji su usvojili ne žele poštovati i isključivi krivci zašto nije potpisan ugovor o Transportnoj zajednici su Šarović i Zvizdić. SNSD nema ništa protiv tog sporazuma, ali hoćemo da se ispoštuje Mehanizam koordinacije. RS jedina ima vertikalni kapacitet da nosi evropske procese. Ministri iz SDS-a i PDP-a ne odgovaraju nikome, rade u ličnom interesu, a ne u interesu entiteta iz kojeg dolaze”, rekao je Špirić.

Kazao je i da je Savez za promjene instrumentalizovan u vođenju specijalnog rata protiv institucija Republike Srpske.

“Prvi put u istoriji postojanja institucija predstavnici SDS-a i PDP- pozivaju da se sankcionišu institucije RS. Ostaće sramna izjava ministra koji je rekao da podržava odluku RAK-a da kazni javni servis. Mislimo da je Savjet ministara osuđen dalje da radi onako kako je radio”, rekao je Nikola Špirić na konferenciji za medije u Banjaluci.

Podsjećamo i da je zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH smijenio Nikolu Špirića s mjesta predsjedavajućeg i člana Zajedničke komisije za nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom (OSA) BiH. Špirić je danas kazao da OSA-u kontrolišu Bošnjaci.

“Republika Srpska je dio Obavještajne zajednice po zakonu. Pitajte rukovodstvo OSA-e kada je razmijenila obavještajne podatke s nekim iz RS-a”, rekao je Špirić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )