FOTO: null

Prvo kolo košarkaške Lige 12 za muškarce, između ostalih je donijelo i duel između Građanskog i Sparsa u Bijeljini. Uspješniji je na kraju bio tim Sparsa, koji je slavio pobjedu rezultatom 81-72.

Susret je počeo u dosta izjednačenoj igri s obje strane, ali bilo je evidentno od samog starta da je Spars ekipa sa puno više kvaliteta, i pored činjenice da je gotovo kompletan prošlosezonski sastav ekipe izmijenjen.

Prvu četvrtinu su Sparsi riješili u svoju korist rezultatom 23-20. Druga četvrtina donijela je još bolju partiju gostiju, za koje nije nastupio američki košarkaš Troran Brown, koji je najavljen kao veliko pojačanje za ekipu. Ipak, to Sparsima nije previše smetalo da uspostave svoj ritam igre, a naročito su se isticali Kenan Bajramović i Nikola Gajić, koji su najzaslužniji što je gostujući tim na poluvrijeme otišao sa ugodnih 9 poena prednosti, rezultatom 46-37. Sve dobro što su Sparsi napravili u ranijoj fazi utakmice, umalo su prokockali u trećoj četvrtini, kada je domaćin zaigrao neuporedivo bolje.

Samo su zahvaljujući raspoloženom Bajramoviću gosti zadržali vodstvo, a rezultat je na početku posljednjeg perioda igre glasio 61-58 za Spars. Gostujući tim je odlično odigrao posljednji period utakmice, pa domaćin praktično nije imao nikakve šanse da dođe do pozitivnog rezultata. Sparsi su na kraju meč dobili rezultatom 81-72.

Najbolji je u redovima domaće ekipe bio Vladimir Vranić, koji je ubacio 24 poena, uz 3 skoka i asistenciju. S druge strane, Kenan Bajramović je ubacio 25 poena, uz 13 skokova i 3 asistencije.

KK GRAĐANSKI: Šarić 2, Vranić 24, Radovanović 2, Bogdanović 6, Erkić 15, Zaklan, Trikić 14, Kolaković 5, Torbica, Milošević 2, Simić 2, Mičić

OKK SPARS: Zahiragić 7, Mičić, Bilić 8, Manjgafić 10, Čampara 2, Peršić 10, Glogovac 4, Bajramović 25, Gegić, Bašić, Gajić 14, Pirić 1

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )