FOTO: null

Stoka, štale, šupe, voćnjak, plastovi sijena i gorjeli su u pet odvojenih požara koji su buknuli na području Srebrenika, Lopara i Doboja.

U požaru koji je izbio u četvrtak, 13. avgusta oko 15 časova na imanju Mustafe Šajića u selu Ćojluk kod Srebrenika izgorjela je štala, sedam koza, veća količina uglja i tri stoga sijena. Prema prvim procjenama pričinjena materijalna šteta je oko 7.000 maraka. Uzrok ove vatrene stihije biće poznat nakon policijske istrage.

Prema pričama očevidaca prvo su ugledali dim a zatim i ogroman plamen koji se širio velikom brzinom.

- Zbog velikih vrućina sve je suvo tako da je vatra gutala brzo sve što se našlo pred njom. Kada su počeli gorjeti  stogovi sijena koji su bili uz štalu odmah se vidjelo da objektu nema spasa. Mještani su pokušali gasiti ali nije bilo velike koristi. Šajić nije mogao da spasi ni koze koje su ostale zarobljene u štali - kazao je jedan od komšija Šajićevih koji nije želio da mu objavimo ime. Kako kaže, ne zna šta bi mogao biti uzrok požara ni odakle je vatra prvo krenula.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona rekli su u petak da su pripadnici Vatrogasne jedinice Srebrenik po dojavi da u Ćojluku gori objekat odmah otišli na lice mjesta ali da je vatra već bila zahvatila veći dio štale.

- Zahvaljujući nadljudskim naporima pripadnika vatrogasne jedinice, požar je lokalizovan oko 18 časova. Uspjeli su da spriječe da se vatra koja je već bila zahvatila i krov kuće proširi na ostale dijelove stambenog objekta - kazali su pomenutom MUP-u.

U požaru koji je izbio u mjestu Koraj u Loparama gorjele su tri šupe, isto toliko stogova sijena i voćnjak.

Požar je izbio u četvrtak, 13. avgusta oko 13.45 časova u zaseoku Gajevi. Prema prvim informacijama požar je podmetnula nepoznata osoba. U Centru javne bezbjednosti Bijeljina u petak su rekli da je policija nakon obavljenog uviđaja nastavila dalji rad u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela paljevina.

Na području Doboja u tri odvojena požara u četvrtak, 13. avgusta gorjelo je nisko rastinje, stogovi sijena i suva trava na njivi. U vatrenoj stihiji u mjestu Boljanići kod Doboja izgorjelo je nisko rastinje na površini oko dva dunuma i šuma na površini od oko sedam dunuma. Policijskom istragom utvrđeno je da je požar izazvao vlasnik njive S. Lj. koji je na pomenutoj lokaciji palio smeće. O ovom požaru je obaviješten okružni tužilac.

Istog dana, buknuo je požar na njivi vlasništvo Š. A. u mjestu Johovac kod Doboja gdje je gorjelo nisko rastinje i dva stoga sijena. Uzrok ovog požara je paljenje niskog rastinja usljed čega je vatra zahvatila i sijeno.

U mjestu Kakmuž kod Petrova vatrena stihija progutala je drvenu ogradu i koš za kukuruze vlasništvo M. T. iz Kakmuža. Istragom je utvrđeno da je požar izazvao komšija koji je u svom dvorištu pored palio korov od čega se zapalila i ograda te koš za kukuruze.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )