FOTO: null

BIJELJINA - Prvo socijalno preduzeće u Bijeljini "Agro-plan", koje je osnovalo Udruženje građana za promociju Roma "Otaharin", uspješno završava prvu godinu rada, a u planu je postavljanje još jednog plastenika i povećanje broja zaposlenih.

Ovo preduzeće uspješno je završilo prvu berbu paprika i pripremilo zemljište za sađenje luka i salate, a podršku im je pružio grada Bijeljine, koji je obezbijedio zemljište, i donatori čijim sredstvima je nabavljen savremeni plastenik. 

Izvršni direktora Udruženja građana za promociju i obrazovanje Roma "Otaharin" Dragana Jokovića rekao je Srni da se u ovom preduzeću proizvodi zdrava, organska hrana, a sav višak u porizvodnji dobijaju korisnici Udruženja. 

"U prvom planu nije zarada, nego radni odnos", rekao je Joković i dodao da ovo preduzeće za sada zapošljava pet Romkinja. 

Joković je istakao da je nezaposlenost, a time i ekonomska situacija najveća prepreka za školovanje Roma. 

"Pošto ekonomska situacija Roma utiče na njihov stepen obrazovanja, nastojimo da ih što više uključimo u naše udruženje, što je je jedan od razloga osnivanja socijalnog preduzeća", rekao je Joković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )