FOTO: null

Poziv PDP-a upućen predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vladi da prodaju "Bobar banku" za jedan evro je asocijacija na "najveće komercijalno umijeće" lidera te stranke Mladena Ivanića, koji je prodao "Kristal banku" za taj iznos, iako je neto k

"Ko se imalo razumije u ekonomiju, a Ivanić i njegov PDP se očigledno ne razumiju, potpuno mu je jasno da država, odnosno entitet, ne mogu prodavati privatnu banku, jer svaka banka ima vlasničku strukturu koja odlučuje o njenoj sudbini. Sve ostalo vodi Agencija za bankarstvo", navodi se u saopštenju.

U SNSD-u su izrazili bojazan da bi cijeli bankarski sistem u BiH mogao da bude prodat za 10 do 20 KM, ukoliko se bivši predsjednik Vlade Republike Srpske Mladen Ivanić bude i na novoj funkciji ponašao kao komercijalista.

U saopštenju se navodi da je privremeni upravnik "Bobar banke" saopštio da je uputio poziv vlasnicima ove banke da se izjasne da li žele da je dokapitalizuju, te da se očekuje odgovor.

U saopštnju se navodi da niko u SNSD-u nije znao da su sredstva grada Trebinje na računu "Bobar banke".

"To je bilo umijeće, a sada odgovornost trebinjskog gradonačelnika. Doktor ekonomije Mladen Ivanić i njegov PDP bi trebali da znaju osnovno ekonomsko pravilo da je neprihvatljivo da se toliki novac drži u jednoj banci, dok bi grlati načelnik Trebinja trebao što prije da izvijesti lokalni parlament o tome zašto je sav taj novac držao u jednoj banci, umjesto da izvrši disperziju na račune više banaka", ističe se u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )