FOTO: null

Sunce, more i snijeg tri su riječi koje opisuju idealan odmor, a sve to može se dobiti na jednom mjestu i u jednoj zemlji Crnoj Gori.

Ove zimske sezone Crna Gora svim posjetiocima nudi raznovrstan sadržaj, od utabanih staza za ljubitelje skijanja do nove doze adrenalina za sve one željne avanturizma i dobrog provoda na snijegu.

U crnogorske skicentre Žabljak, Kolašin, Vučje, Lokve i Turjak već su počeli da pristižu mnogobrojni gosti, a zbog povoljnih vremenskih prilika turisti mogu da uživaju u snijegu i da se prepuste zimskim čarolijama.

Predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore zbog pristupačnih cijena očekuju ove godine veći broj posjetilaca nego inače, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz Italije, Njemačke i Francuske.

"Nova sezona donosi poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma. U Kolašinu je prethodne sezone otvoren i prvi brendirani hotel na sjeveru Four Points by Sheraton, što doprinosi jačanju pozicioniranja Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije. O interesovanju gostiju za ovaj hotel najbolje govori podatak da su smještajni kapaciteti već sada u potpunosti popunjeni, a dobar buking najavljen je i tokom cijele zimske sezone", ističe Željka RadakKukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Organizatori uvjeravaju da su sve žičare i staze na svim crnogorskim skijalištima u funkciji.

Na skijalištima se, kako je i planirano, organizuju i dnevne zabave, promocije, tematske radionice i program animacije za najmlađe posjetioce. Ono što je novo i zanimljivo u zimskim centrima Crne Gore su dva avanturistička parka, koji će raditi tokom cijele godine.

"Pored avanturističkog parka, u centru Kolašin, koji je od protekle ljetne sezone otvoren za posjetice, u skicentru Savin Kuk otvoren je još jedan avanturistički park sa pratećim parkingom urađenim za ovu namjenu. Oba parka radiće tokom cijele godine, a ovakvi sadržaji doprinose atraktivnosti skicentara i kvalitetu ponude, kako tokom ljetne tako i tokom zimske sezone", kaže RadakKukavičićeva.

Onima koje su željni nove doze adrenalina i koji su navikli na malo drugačiji odmor, Crna Gora nudi pregršt avanturističkog sadržaja. Osim skijanja, sankanja, vožnje snowboarda, dnevnog i noćnog hodanja na krpljama i snowkitea, na crnogorskim planinama gosti mogu uživati u zimskim varijantama jahanja konja, raftingu, džip safariju, penjanju po prirodnim i vještačkim stijenama, vožnji motornim sankama po Durmitoru, Sinjajevini, Bjelasici, Komovima i mnogim drugim manje uobičajenim aktivnostima na planini.

Brojna etnosela, kao što su Montenegro, Jatak, Nevidio, Štavna, Izlazak, Vuković i druga, pružaju udoban smještaj, a tokom zime organizuju i atraktivne izlete, skijaške aranžmane i uspone.

Zanimljiva zimska ponuda je razlog da svi oni koji planiraju odmor posjete Crnu Goru. Bogata planinska ponuda potvrđuje da i ljubitelji snijega i zimskih čarolija svoj raj na zemlji mogu da ponađu upravo na Durmitoru, koji spremno dočekuje sve one željne odmora, ali i dobre zabave.

Pristupačne cijene smještaja i skipasa

Crnogorski skicentri formirali su cijene usluga koje su i ove godine veoma pristupačne. Primjera radi, cijene hotelskog i privatnog smještaja su raznovrsne i zavise od vrste i kategorije smještaja.

Cijene na bazi polupansiona u hotelima u skicentrima tokom zimske sezone kreću se od 24 evra u hotelima sa tri zvjezdice, od 35 evra u hotelima sa četiri zvjezdice, a u privatnom smještaju od 10 evra do 20 evra po osobi, u zavisnosti od kategorije i lokacije objekta.

Što se tiče cijena skipasa, primjera radi, jednodnevni skipas za odrasle je 15 evra u Kolašinu (Kolašin 1450) i na Žabljaku (Savin Kuk), 10 evra u Skicentru Vučje i slično.

Manifestacije

U zimskim centrima Crne Gore ove sezone organizuju se i razna takmičenja, poput alpskog skijanja na Durmitoru krajem februara.

Početkom marta biće održan i prvi snowkite festival u Evropi, koji će okupiti oko 250 ljubitelja ove sportske aktivnosti iz zemalja zapadne Evrope.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )