FOTO: null

U Banjaluci je počeo sa radom SMS Broadcast servis za slanje SMS poruka za pozitivne/negativne pacijente testirane na korona virus.

Svi pacijenti koji su testirani će dobiti SMS poruku o rezultatima testiranja i tako će imati elektronsku poruku da li su pozitivni ili negativni.

– Pacijenti čiji su rezultati testa pozitivni na korona virus odmah će pristupiti LINKU na kojem se nalazi obrazac te isti popuniti i poslati ga nazad. Preporuke za dalje postupanju pacijenti će dobiti od nadležnog doktora – saopštili su iz Doma zdravlja Banjaluka.

Napominju još da je validna samo ona poruka koja u naslovu pošiljalac sadrži “JZU Dom zdravlja Banjaluka”.

– Ovim putem apelujemo na pacijente da se obrate svojim timovima porodične medicine kako bi ažurirali svoje brojeve telefona i adresa stanovanja – navodi se u saopštenju.

Na ovaj način će se pacijentima omogućiti da u kratkom vremenu  saznaju rezultate svog testiranja i tako značajno skrate stresni period iščekivanja rezultata, te će se olakšati i rad zdravstvenim radnicima.

– Pacijenti koji iz nekog razloga ne mogu pristupiti popunjavanju elektronskog obrasca mogu se javiti na brojeve telefona koji su napisani u SMS poruci ili koji su navedeni na našem Web sajtu „JZU Dom zdravlja Banjaluka“- napominju u saopštenju.

Ovaj način obavještavanja pacijenata o rezultatima testiranja na Covid-19 dogovoren je na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije održanog dana 10.11.2020. godine.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )