FOTO: null

Na centralnom trgu u Bijeljini danas je održana smotra jedinica za spasavanje na kojoj je predstavljena oprema Civilne zaštite, vatrogasaca, policijske jedinice za podršku, vojske i medicinskih timova.

Smotra je održana povodom Međunarodnog dana Civilne zaštite koji se obilježava 1. marta. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da je u opremanje vatrogasne jedinice i pripadnika Gradske Civilne zaštite za proteklih 10 godina uloženo tri miliona maraka. 

Na današnjoj smotri promovisano je novo vatrogasno vozilo vrijedno 688.000 KM, a Mićić je najavio da će tokom godine biti nabavljene i ljestve za intervencije na najvišim spratovima zgrada. 

"Time bi bilo zaokruženo opremanje Gradske Civilne zaštite i Bijeljina bi imala najopremljeniju jedinicu Civilne zaštite u Republici Srpskoj uključujući, prije svega, vatrogasne jedinice", rekao je Mićić. 

Prema njegovim riječima, zaštita od poplava bila je jedna od tema regionalnog sastanka 60 gradonačelnika i načelnika iz zemalja Jugoistočne Evrope koji je 29. februara i 1. marta održan u Gracu. 

"Na simpozijumu gradonačelnika razmijenili smo iskustva o zaštiti od rijeke Save i dogovoreno je da ćemo u svim zemljama zajednički raditi na produbljivanju rijeke i podizanju nasipa uz Savu da bi bile spriječene poplave u regionu", rekao je Mićić. 

On je najavio da će Bijeljina pokušati da prenese dobro iskustvo Sremske Mitrovice, grada u Srbiji, koji je sa međunarodnim fondovima uspio da osigura svu imovinu od poplava. 

Civilna zaštita u Bijeljini ima 70 povjereništava u mjesnim zajednicama, 20 jedinica opšte namjene i 13 jedinica za zaštitu od poplava i nesreća na vodi i pod vodom u nasiljima uz rijeke Drinu i Savu. 

U sastavu Gradske Civilne zaštite je i sedam jedinica specijalizovane namjene - za spasavanje na vodi, spasavanje iz ruševina, zaštitu od požara, RHB zaštitu, za asanaciju terena, jedinicu za prvu medicinsku pomoć i veterinarsku jedinicu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )