FOTO: null

Nova skupštinska većina u Bijeljini koju čini 16 odbornika SNSD, DNS, SRS, SP i Pokreta Uspješna Srpska u nastavku zasjedanja danas je tajnim glasanjem razriješila i zamjenika gradonačelnika Husu Zečkanovića.

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević rekao je da isključivo pravo predlaganja novog zamjenika ima gradonačelnik Mićo Mićić. 

Đurđević je izrazio žaljenje što se SDA danas opredijelila kao pripadnik Saveza za promjene, odnosno dio 15 odbornika okupljenih oko SDS-a. 

"Nadam se da će od 15 odbornika Saveza za promjene neki pojedinci shvatiti da su ovom gradu potrebne promjene i da ne želimo da budemo predmet nečijih zloupotreba, a činjenica je da ovdje samo dva čovjeka vrše zloupotrebe, to su Mićić i /Milorad/ Sofrenić", rekao je Đurđević. 

On je najavio da će novoimenovani vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Vaso Arsenović u petak, 13. maja položiti zakletvu pred Skupštinom grada i izvršiti primopredaju od Milorada Sofrenića koji je danas razriješen ove dužnosti. 

Đurđević kaže da je nova skupštinska većina prilagodila sastav komisija svom djelovanju i obavezama, a izmjene su izvršene i na čelu gradske apoteke Semberija, koja je u gubitku od 3,8 miliona maraka. 

Prema njegovim riječima, apoteka kojom je preko SDS-a upravljala Gradska uprava je "veliko zlo koje je vladalo gradom posljednjih 10 godina". 

Za sutra je najavljeno održavanje međustranačkog sastanka za pripremu nove sjednice Skupštine grada koja bi trebalo da bude održana za sedam dana. 

"Mi nijednom svojom odlukom danas nismo prekršili zakon, Poslovnik i Statut i držali smo se samo onih prava i smjena na koje smo imali pravo", istakao je Đurđević. 

On je dodao da je 16 odbornika sadašnje većine u Skupštini grada izdržalo pritiske koji su vršeni na svakog od njih pojedinačno i dodao da će svojim radom ubuduće pokazati kako treba da funkcioniše vlast u Bijeljini. 

Đurđević je rekao da sadašnja gradska administracija nije zaposlila nijedno od pominjanih 11 djece poginulih boraca, nego su bez konkursa zaposleni unaprijed izabrani ljudi, najmanje 15 njih primljeno je bez konkursa, a među zaposlenima u administraciji su čak četiri fotografa. 

U nastavku sjednice Skupštine grada u petak biće razmatrani nacrt rebalansa budžeta, odluke u vezi sa stamabeno-komunalnim poslovima, nacrt regulacionog plana centra grada i tri urbanistička plana, za koje danas nije bilo predlagača da ih obrazlože odbornicima. 

Đurđević kaže da su nezadovoljni odbornici počupali kablove i izvadili kartice za elektronsko glasanje u skupštinskoj sali koja se nalazi u Centru za kulturu, zbog čega je sjednica nastavljena u staroj skupštinskoj sali u zgradi Gradske uprave. 

Prema njegovim riječima, sve dosadašnje pa i današnja sjednica Skupštine grada u Bijeljini protekle su bez ekscesa, uz polemiku nezadovoljnih odbornika, što opravdava kao načinom njihove političke borbe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )