FOTO: InfoBijeljina

Tokom avgusta ove godine mljekare u Republici Srpskoj prikupile su ukupno 8.626,9 tona kravljeg mlijeka, što je za 15,6 odsto manja količina u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

U poređenju sa prethodnim mjesecom ove godine, prikupljeno je 10,4 odsto manje mlijeka, podaci su Zavoda za statistiku RS.

Istovremeno, mljekare su u avgustu 2020, u poređenju sa istim mjesecom prethodne godine, za 4,8 odsto otkupile više mlijeka od farmera, odnosno za tri odsto manje u odnosu na juli ove godine.

U odnosu na isti mjesec lane, mljekare su tokom avgusta 2020. godine smanjile proizvodnju svih mliječnih proizvoda i to: maslaca i ostalih žuto-masnih proizvoda za 8,1 odsto, mlijeka za piće za 9,8, kravljeg sira za 13,3, fermentisanih mliječnih proizvoda za 32,3 i pavlake za 33,3 odsto.

Tokom avgusta 2020. godine, u odnosu na jul iste godine, mljekare su povećale proizvodnju pavlake za 3,3 i fermentisanih mliječnih proizvoda za 2,2 odsto, dok su smanjile proizvodnju kravljeg sira za 6,7 odsto,  maslaca i ostalih žuto-masnih proizvoda za devet, te mlijeka za piće za 17,4 odsto.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )