FOTO: null

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina u prvoj polovini godine broj krivičnih djela smanjen je za šest odsto u odnosu na isti period 2015. godine, izjavio je danas načelnik CJB Žarko Ćosić.

Prema njegovim riječima, u ovom periodu nije bilo ubistava ni razbojničkih krađa, smanjen je broj razbojništava, krađa i krivičnih djela nasilja u porodici, a povoljnije je i stanje u oblasti bezbjednosti saobraćaja. 

Predstavljajući rezultate rada CJB Bijeljina u prvoj polovini godine, Ćosić je rekao da je izvršeno 991 krivično djelo i nadležnim tužilaštvima prijavljena 862 lica, među kojima su 202 povratnika u vršenju krivičnih djela i 51 maloljetnik. 

U 709 saobraćajnih nezgoda poginulo je pet lica, što je znatno smanjenje u odnosu na isti period prošle godine kada je poginulo 11 lica. 

Ćosić je ocijenio da su rezultati rada policije dobri, pogotovo s obzirom na to da su u ovom periodu pripadnici CJB Bijeljina obezbjeđivali i niz velikih skupova u regiji, kao što su komemoracije za srpske žrtve u Bratuncu i bošnjačke žrtve u Srebrenici, koji su protekli bez incidenata. 

Načelnik kriminalističke policije Darko Kovrlija rekao je na konferenciji za novinare da je u prvoj polovini godine koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela 76 odsto. 

Prema njegovim riječima, u ovom periodu zabilježena su 22 samoubistva, što je povećanje u odnosu na isti period lani kada je počinjeno 16 samoubistava. 

Samoubistva je izvršilo 13 muškaraca i devet žena, a 15 njih izvršili su samoubistvo vješanjem. 

U prvoj polovini godine policija je na području CJB Bijeljina otkrila 31 krivično djelo iz oblasti zloupotebe droga i podnijela izvještaje protiv 25 lica. 

U ovom periodu otkriveno je i 69 slučajeva privrednog kriminala i tužilaštvima prijavljeno 67 lica. 

Načelnik sektora policije Stjepan Terzić rekao je novinarima da je na području CJB Bijeljina stanje javnog reda i mira zadovoljavajuće, s obzirom na to da je od početka godine evidentirano 458 narušavanja javnog reda i mira, dok je u istom periodu prošle godine bilo 519 slučajeva. 

Među evidentiranih 558 prekršilaca je 116 povratnika u vršenju krivičnih djela i 20 maloljetnika, a najčešće lokacije su i dalje trgovi i ulice i ugostiteljski objekti. 

Najzastupljeniji prekršaji su bili tuče i fizički napadi u 204 slučaja, vrijeđanje lica u 108 slučajeva i svađa i nepristojno ponašanje u 102 slučaja. 

Najkritičniji vremenski intervali su noćni sati od 22.00 časova do dva časa iza ponoći. 

Prema Terzićevim riječima, od početka godine zabilježeno je sedam slučajeva napada na policajce, kojih je u prvoj polovini prošle godine bilo šest. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )