FOTO: InfoBijeljina.com

Brojni vjernici u podmajevičkoj opštini Ugljevik prisustvovali su Božićnoj liturgiji u ugljevičkom Hramu Svete Petke Paraskeve, ali i u svim drugim hramovima majevičkog područja.

Nakon što je pročitana Božićna poslanica Patrijarha srpskog Irineja, starješina hrama protojerej-stavrofor Mićo Pajkanović poželio je vjernicima da Hristos svima podari mnogo ljubavi, sreće, napretka, mira i svakoga dobra. 

Pajkanović je okupljene vjernike pozdravio tradicionalnim pozdravom "Mir Božiji - Hristos se rodi!". 

Božićnoj liturgiji prisustvovao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je čestitao sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i sugrađanima najradosniji hrišćanski praznik - Božić. 

"Božić je prilika da se okupimo u toplini porodičnog doma, ispunjeni radošću rođenjem Isusa Hrista, ljubavlju prema bližnjima i nadom za bolju sutrašnjicu", poručio je Perić. 

Koordinator za odnose sa javnošću opštine Ugljevik Mladen Vasilić najavio je da će sutra u ovoj opštini biti organizovana svečana akademija i prijem povodom obilježavanja Dana Republike - 9. januara. 

"Načelnik Perić će na tradicionalnom prijemu za predstavnike društvenog i političkog života opštine sumirati postignute rezultate iz prethodne godine i najaviti projekte koji će obilježiti ovu godinu u Ugljeviku", rekao je Vasilić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )