FOTO: atvbl.com

U vojnoj Crkvi Svetog velikomučenika Lazara i svih mučenika srpskih u krugu bijeljinske kasarne danas je služen parastos za sve nestale borce i civile.

Parastos je povodom Međunarodnog dana nestalih - 30. avgusta, organizovalo Udruženje nestalih boraca i civila Semberije i Majevice. 

Predsjednik Udruženja Smilja Mitrović rekla je da je sa ovog područja u odbrambeno-otadžbinskom ratu nestalo 250 ljudi. 

"Pred nama je zadatak da pronađemo još 57 očeva, braće, sinova... a i sama tragam i danas za sinom. Sve je teže doći do informacija, čemu posebno doprinosi nerad Tužilaštva BiH i drugih institucija koje se bave traženjem nestalih", rekla je Mitrovićeva novinarima. 

Ona je apelovala na vlasti da se uključe u ovaj problem jer ove institucije opravdavaju svoj nerad bezvoljnošću vlasti da se problem riješi. 

"Apelujemo da vlast učini nešto po ovom pitanju jer mi više ne možemo da čekamo, prošle su 24 godine. Mi koji smo ostali vezani isključivo za ovaj posao istrajaćemo u traženju najmilijih", rekla je Mitrovićeva. 

Ona je pozvala i međunarodnu zajednicu da se konačno uključi i pomogne u traženju nestalih jer je, podsjeća, to navedeno u prvoj tački Dejtonskog mirovnog sporazuma - da se razmijene svi zarobljenici, ubijeni vojnici i civili. 

"Do toga nikada nije došlo, svi su preskočili tu tačku i bave se nečim drugim. Kada bi se svi angažovali, traženje bi moglo biti završeno za godinu-dvije. Postoje izjave koje ukazuju da se zna za neka grobna mjesta, ali neko ne dozvoljava da se taj posao završi", tvrdi Mitrovićeva. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )