FOTO: radiosarajevo

PRIŠTINA - Vijeće Apelacionog suda u Prištini odlučilo je da predmet u slučaju ubistva Olivera Ivanovića vrati na ponovni postupak i odlučivanje.

Takva odluka je donesena nakon što su branioci uložili žalbu na Rješenje kojim se odbija zahtjev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze.

Prema riječima advoka Jovane Filipović, koja je branilac Silvane Arsović, Rješenje prvostepenog suda je ukinuto jer ne postoji osnovana sumnja da je osumnjičena učinila djelo koje joj se stavlja na teret, prenosi RTS.

Filipovićeva je naglasila da je rješenje ukinuto i zbog toga što optužnica nije ispitana, odnosno nije navedena radnja okrivljenih, vrijeme kada su navodno izvršili krivična djela, kao ni objekat kojim su izvršili djelo, a na koje činjenice je ukazano u dosadašnjem toku postupka.

Takođe, navedeno je da optužnica nije jasna i da je kontradiktorna naročito u dijelu koji se odnosi na kvalifikaciju krivičnih djela - organizovana kriminalna grupa, teško ubistvo i pomaganje u izvršenju krivičnog djela teškog ubistva i da se po takvoj optužnici ne može postupati.

Zbog pomaganja u ubistvu Olivera Ivanovića dosad je uhapšeno šest osoba.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )