FOTO: null

Advokat Slobodana Pavlovića Miodrag Stojanović usmeno je večeras inforimisan od Suda BiH da je prihvaćen prijedlog Tužilaštva i da će za svih četvoro okrivljenih biti određen pritvor.

"To rješenje ćemo dobiti u toku sutrašnjeg dana, odnosno u ponedeljak i tada ćemo vidjeti razloge i obrazloženja za određivanje pritvora", rekao je Stojanović u izjavi za BN TV.

"Ovo je za sve nas koji smo danas bili u sudnici samo još jedan dokaz da ovo uopšte nije bilo suđenje koje podrazumijeva analizu te dokumentacije, nego je ovo bio apsolutno atak prema tim ljudima i prema Pavlović banci", izjavio je Stojanović.

On je istakao takođe da nema nestanka dokumentacije o kojoj se priča.

"Dokumantacija za taj prvi kredit iz 2007. godine je izlučena na osnovu odluke Arhiva Republike Srpske, a na osnovu takođe propisa Srpske koji regulišu to pitanje da se nakon isteka pet godina od dana zatvaranja kredita, ta dokumentacija izlučuje i uništava", objašnjava Stojanović.

Na pitanje da je cijeli slučaj dobio određenu političku konotaciju i koliko to utiče na sam proces, Stojanović kaže:

"To je po meni bilo od prvog dana jasno. Ovdje nije bio cilj da se na bilo koji način bavimo pitanjem istine nego je bio cilj da se na ovaj način pokuša da iskompromituje Milorad Dodik i da se kaže da je sve ovo bilo u funkciji njegove namjere da on kroz fiktivan kredit opravda iznos 750.000 evra koji su uloženi u kupovinu njegove kuće", navodi advokat Stojanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )