FOTO: nezavisne.com

Slovenija polako popušta mjere, pa je od danas na snazi odluka Vlade da se na otvorenom može okupiti do 100 ljudi, a takođe će prvi put nakon šest mjeseci biti moguće u većem dijelu zemlje sjedeti u baštama kafića i restorana, javila je agencija STA.

Okupljanje do 100 ljudi biće moguće i na organizovanim skupovima u zatvorenom, ali će morati da se poštuju bezbjednosne preporuke.
 
Prilikom otvorenih skupova, građani će morati da drže distancu od 1,5 metra, a jedna osoba će morati da stoji u prostoru od 10 kvadratnih metara.
 
Ukoliko se ove mjere poštuju, maske nisu neophodne.
 
Maske će i dalje biti obavezne na okupljanjima u zatvorenom, ali će tamo jedna osoba morati da ima prostor od 30 kvadratnih metara.
 
Objekti će moći da služe goste na otvorenom u periodu između 7.00 i 19.00, a osoblje će morati da se testira jednom nedeljno.
 
Stolovi će morati da budu odvojeni bar tri metara jedni od drugih, a najviše četiri mušterije će moći da sjede za jednim stolom.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )