FOTO: null

Predstavnici Gradske uprave Bijeljina razgovarali su danas sa delegacijom opštine Brežice iz Slovenije o privrednoj saradnji, kao i o mogućnosti da Banja Dvorovi bude prodata Slovencima.

„Predstavnik slovenačke banje Terme Čatež dolazio je već u Banju Dvorovi, a danas smo nastavili te razgovore, te konkretizovali pitanje privatizacije naše banje“, rekao je načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada Bijeljina Predrag Jović.

Kada je riječ o turizmu, on ističe da će delegacija Slovenije danas imati priliku da od vlasnika Etno sela „Stanišići“ čuje njegova iskustva o razvoju turizma.

„A mi ćemo od vlasnika banje Terme Čatež dobiti informacije kako oni razvijau turizam, kao jednu od najatraktivnijih privrednih grana“, rekao je Jović.

Član delegacije Slovenije Uroš Kof rekao je da današnji susret sa predstavnicima bijeljinske gradske vlasti predstavlja početak dogovora o budućoj saradnji dvije opštine – Brežica i Bijeljine.

Kof kaže da ova dva grada imaju velike mogućnosti za saradnju, te da će direktoru slovenačke banje Terme Čatež predstaviti mogućnost saradnje sa Banjom Dvorovi.

„Dobili smo neke zanimljive i konkretne informacije o Banji Dvorovi, o prodaji te banje i o nekom, eventualnom, privatno-javnom partnerstvu. Nadam se da će vlasnici Terme Čateža naći mogućnost da u sljedećoj godini počnu neki projekti koji bi bili začetak saradnje sa ovim dijelom BiH“, rekao je Kof.

On je dodao da su Slovenci i prije minulog rata sarađivali sa Banjom Dvorovi te da očekuje da će gradonačelnik Brežica, kao i svi koji vode regionalnu politiku, imati razumijevanja za realizaciju nekih projekata, kao i neophodnost buduće saradnje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )