FOTO: InfoBijeljina

U susret proljeću, mještani semberskog sela Kovačići organizovali su akciju čišćenja svoje životne sredine. Iako se, sa svojih oko 180 domaćinstava, ovaj kraj ne može pohvaliti velikim brojem stanovnika, svakako može ljepotom krajolika, čistim vazduhom i plodnom zemljom, na kojoj, kažu, sve uspijeva.

Tople februarske dane, prije nego što počne velika proljetna sjetva, odlučili su posvetiti uređenju svoj sredine i čišćenju otpada.

Dobar odziv mještana, učinio je akciju uspješnom, a i najmlađima nije bilo teško. S radošću su se priključili akciji čišćenja dajući primjer i starijima o značaju zaštite njihove sredine.


Sav prikupljeni otpad već sutra će ukloniti radnici bijeljinskog komunalnog preduzeća koji su vrijednim mještanima izašli u susret i poklonili vreće za prikupljanje otpada. 


Kosidba i uklanjanje divljeg rastinja, zadatak je za naredni period, a očuvanje šume i sprečavanje nelegalne sječe imerativ je na kome će raditi.


Akcija čišćenja koju su organizovali mještani, obuhvatala je površinu od osam kilometara, od Hasa do Ljeljenče. Uz druženje i smijeh za svega dva sata uspjeli su svom selu vratiti sjaj.


Pozvali su i svoje komšije iz susjednih sela na slične akcije, dajući im primjer kako se čuva zdrava sredina. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )