FOTO: null

Sloboda za lidera radikala Vojislava Šešelja u Hagu proslavlja se danas u Bijeljini vožnjom srpskih radikala kroz grad u „plavom karavanu“.

Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Dragan Đurđević izrazio je zadovoljstvo zbog oslobađanja Šešelja i istakao da je sve što je Šešelj govorio u svoju odbranu, kao i prilikom optužbe, sada potvrđeno kao istinito. 

"On je vjerovao u svoju pobjedu nad Haškim tribunalom što se na kraju i desilo", rekao je lider srpskih radikala. 

Pred polazak "plavog karavana" kroz Bijeljinu i proslavu povodom oslobađanja Šešelja, Đurđević je napomenuo da je zadovoljstvo tim veće jer je oslobađajućom presudom za Šešelja obuhvaćen i dio srpskih dobrovoljaca i učesnika u odbrambeno-otadžbinskom ratu, kako u Republici Srpskoj, BiH tako i nekadašnjoj Republici Srpskoj Krajini. 

"Oslobađajuća presuda je dodatan podstrek srpskom narodu kao i porodicama svih onih junaka koji su dali živote i za stvaranje Republike Srpske i očuvanje Srbije", rekao je Đurđević. 

On je istakao da bi bilo dobro da je do ove presude došlo ranije. 

"To bi bitno moglo uticati na presude generala koji su osuđeni, a čak bi i presuda Radovanu Karadžiću mogla biti drugačija nego što je sada", rekao je lider SRS Dragan Đurđević. 

Haški tribunal oslobodio je danas Šešelja od svih devet tačaka optužnice. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )