FOTO: null

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof. dr Stevo Mirjanić, sa saradnicima, sastao se danas sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, a teme sastanka bile su aktivnosti na izgradnji Drinskog nasipa.

Na sastanku su analizirane dosadašnje aktivnosti na ovom značajnom projektu za Republiku Srpsku, koji je vrijedan 13,8 miliona američkih dolara i koji se finansira kreditnim sredstvima Svjetske banke.

Utvrđeni su dalji koraci u pravcu stvaranja uslova za prevazilaženje mogućih zastoja u napretku ovog projekta, koji se prije svega ogledaju u rješavanju prigovora u vezi trase Drinskog nasipa, te obezbjeđenju zamjenskog zemljišta za vlasnike parcela preko kojih prolazi trasa nasipa.

Dogovoreno je da Grad Bijeljina ubrza aktivnosti na rješavanju imovinskih odnosa, imajući u vidu da je Ministarstvo sa svoje strane obezbijedilo značajnim dijelom moguće površine zemljišta za zamjenu.

Takođe je dogovoreno da iduće sedmice predstavnici Ministarstva, „Voda Srpske“ i Grada Bijeljina, na sastanku sa mještanima mjesnih zajednica i naselja kroz koje prolazi trasa nasipa, još jednom objasne argumente na kojima se zasniva trasa nasipa i pokuša postići dogovor.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )