FOTO: null

Rekao sam predsjedniku Mladenu Krstajiću želje na četiri pozicije. Za svako mjesto u opticaju za dolazak su dva ili tri igrača, istakao je trener četvrtoplasirane ekipe prvenstva.

Šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović rekao je da ni najveći optimisti nisu mogli predvidjeti da će tim iz Bijeljine okončati jesenji dio BH Telecom Premijer lige BiH na četvrtom mjestu sa 35 bodova. Iskusni 57-godišnji srbijanski stručnjak podsjetio je da je preuzeo Radnik u septembru prošle godine, kada je bio posljednji na tabeli sa samo jednim bodom i jednim datim golom.


Bajka sa 400.000 KM

- Svi su me proglasili ludim po prihvatanju trenerske funkcije u Radniku, govoreći mi da ću izgubiti na ugledu. Završili smo prošlu sezonu na desetom mjestu, osvojivši 30 bodova (ukupno 31). Uoči početka ovog šampionata sanjali smo plasman na osmu poziciju. Mada sam po prirodi optimista, nisam se nadao ovoj bajci. Ekipa je prihvatila njemačku disciplinu i borbenost. Možemo biti prezadovoljni, izjavio je Petrović.

Naš sagovornik naglasio je da će Radnik pokušati angažovati četiri kvalitetna pojačanja u zimskoj pauzi. Dodao je da svi koji su zadovoljili protekle jeseni trebaju biti zadržani u bijeljinskom sastavu.

- Želimo na evropsku scenu. Ako i ne uspijemo u tome, važno je da postavimo temelj tima za narednu sezonu. Upoznao sam predsjednika Mladena Krstajića sa željama na četiri pozicije. Za svako mjesto u opticaju su dva ili tri igrača. Ove godine raspolagali smo sa 400.000 KM, što je smiješno u odnosu na klubove sa budžetom od tri do šest miliona KM. Moramo naći novac i razgovaraćemo sa potencijalnim prinovama. Ima igrača nezadovoljnih statusom u drugim ekipama. Sigurno je da ne možemo dovesti Ognjena Đelmića, no zašto da ne potražimo novajlije u Veležu i Drini.

Petrović je istakao da su fudbaleri dobili potpuni odmor dvije sedmice.

- Počeće individualno trenirati 21. decembra. Ko se ne bude pridržavao programa za rad, biće kažnjen. Znaćemo tačno koliko su igrači trčali u periodu do 14. januara kada počinju pripreme.

Tvrdi da vodeća pozicija Slobode nakon 18 kola ne predstavlja iznenađenje.

- Računajući samo tabelu u prošloj proljetnoj polusezoni, Sloboda je bila treća iza Sarajeva i Željezničara. Vidjelo se da izrasta u veliki klub koji je sa finansijskim mogućnostima daleko ispred nas. Trener tuzlanskog tima Husref Musemić izabrao je puno kvalitetnih igrača u ljetnoj pauzi i vrhunski ga vodio. Istakao bih da je Mladost iz Doboj Kaknja prijatno iznenađenje i mislim da će ostati u Premijer ligi BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )