FOTO: null

Skupštinska većina okupljena oko SDS-a u Bijeljini biće na provjeri 11. maja kada će se odlučivati o zahtjevu 11 odbornika za razrješenje načelnika Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića.

Predsjednik lokalnog parlamenta Dragan Đurđević izjavio je nakon današnjeg međustranačkog sastanka u Gradskoj upravi da su na posljednjem zasjedanju u aprilu snage vladajućih i opozicije bile izjednačene sa po 14 glasova, pa će tri odbornika odlučiti o tome ko će imati skupštinsku većinu. 

Prema njegovim riječima, Skupština grada u Bijeljini trenutno djeluje u nesvakidašnjim uslovima sa osam ili devet nezavisnih odbornika, a za traženu smjenu načelnika za finansije potrebna je podrška 16 od 31 odbornika. 

"Inicijativa za smjenu pokrenuta je zbog nepoštovanja naredbe o plaćanju i neispravljanja grešaka koje su uočene internom revizijom iz novembra prošle godine", rekao da Đurđević. 

On je dodao da Gradska uprava Bijeljine prema pojedinim političkim partijama i dobavljačima ima neisplaćenih obaveza i iz 2014. godine, nekima u prošloj godini uopšte nije plaćano, dok se drugima isplaćivalo i unaprijed. 

Đurđević kaže da se inicijativa 11 odbornika za smjenu Sofrenića ne odnosi i na gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića, jer postoji zakonska obaveza da se inicijative za smjenu gradonačelnika ne pokreću kada se već uđe u izbornu godinu. 

"Kada je riječ o gradonačelniku, evidentni su propusti u radu i nepoštovanje skupštinskih odluka, na taj način gradonačelnik zaista ne može da upravlja gradskom imovinom i mislim da je toj bahatosti došao kraj", istakao je Đurđević. 

Kao primjere nezakonitosti i propusta u radu gradonačelnika Mićića, Đurđević je naveo odluke o gradskoj apoteci, pozorištu i kafeu u Centru za kulturu. 

Đurđević je rekao novinarima da je član skupštinske komisije za izbor i imenovanja Jusuf Trbić podnio ostavku i da će ova komisija raditi u krnjem sastavu od četiri odbornika, a njene odluke donose se većinom glasova. 

On kaže da na sjednici 11. maja možda bude pokrenuta i inicijativa za njegovu smjenu, ali je uvjeren da neće biti dovoljan broj odbornika za tu smjenu. 

Na dnevnom redu Skupštine grada biće i nacrt rebalansa gradskog budžeta koji se uvećava za milion maraka, koliko je iz Fonda solidarnosti Republike Srpske doznačeno Bijeljini za eksproprijaciju zemljišta zbog izgradnje nasipa uz rijeku Drinu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )