FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Na sjednici Skupštine grada Bijeljina danas će biti razmatran drugi rebalas tekućeg budžeta koji se uvećava za šest miliona novog kreditnog zaduženja i nacrt lokalnog budžeta za narednu godinu od 51 milion KM.

U skupštinskom materijalu se navodi da je iz novog dugoročnog kredita četiri miliona KM namijenjeno za komunalnu infrastrukturu i dva miliona KM za izgradnju i rekonstrukciju objekata javne namjene.

Tekući budžet Bijeljine usvojen u decembru 2018. godine iznosio je 49,3 miliona KM, prvim rebalansom uvećan je na 58 miliona KM, a drugim su u gradskoj kasi planirana 63,7 miliona KM.

Za narednu godinu planiran je budžet grada od 51 milion KM, sa više od devet miliona KM namijenjenih za kapitalne izdatke, ali i više od 2,8 miliona KM za otplatu po osnovu dosadašnjih zaduženja.

Pred odbornicima će biti i Akcioni plan zapošljavanja u Bijeljini do 2023. godine i informacija o početku rada osnovnih i srednjih škola u gradu u ovoj školskoj godini.

Na dnevnom redu skupštinske sjednice biće i izvještaji o radu preduzeća "Komunalac" i Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj".

Sjednica Skupštine grada Bijeljina biće održana u zgradi gradske administracije sa početkom u 10.00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )