FOTO: null

Pokret Uspješna Srpska traži hitnu vanrednu sjednicu Skupštine grada Bijeljina o nefunkcionisanju higijeničarske službe u gradu, te pojavi trovanja pasa u širem i užem centru Bijeljine.

"U našem gradu već nekoliko mjeseci ne funkcioniše higijeničarska služba, te su psi lutalice dostigli kritičnu brojku. Postoji opravdana bojazan da će u narednom periodu doći do ugrožavanja bezbjednosti svih nas, a naročito djece", rekao je odbornik ovog pokreta u Skupštini grada Slaviša Cacanović. 

On je na konferenciji za novinare upitao šta to gradska vlast preduzima da riješi ovaj problem. 

"Da li je rješenje angažovanje ljudi koji će trovanjem smanjiti brojnost pasa, da li treba da podsjetimo da je to krivično djelo, da li neko razmišlja da u kontakt sa tim otrovom možemo doći svi mi, prevashodno djeca", upitao je Cacanović. 

On je istakao da je taj problem neophodno sistemski rješavati. "Tražimo da se na sjednicu Skupštine pozovu svi relevantni subjekti koji će dati procjenu brojnosti populacije pasa i ponuditi rješenje", kaže Cacanović. 

On je naveo da je opština Ugljevik finansirala popis pasa i masovnu vakcinaciju. 

"Za razliku od Ugljevika koji ima nekoliko puta manji budžet od Bijeljine, naša gradska vlast želi ovaj problem da riješi sa samo 70.000 KM na godišnjem nivou, pa joj je i drugi tender pao jer se niko za taj novac zbog neisplativosti neće prijaviti", rekao je Cacanović. 

On je naglasio da je za ovaj posao neophodan bar dvostruko veći iznos sredstava. "Ustanova koja je pružala usluge higijeničarske službe odustala je od posla zbog sramotno malog iznosa, a ne zbog smrti vlasnika", rekao je Cacanović. 

On je pohvalio gradsku Veterinarsku inspekciju koja je, kaže, prepoznala ozbiljnost i opasnost pojave trovanja pasa. 

Predsjednik bijeljinskog Gradskog odbora Pokreta "Uspješna Srpska" LJubiša Petrović osvrnuo se danas na odluku o prestanku rada i o pokretanju likvidacionog postupka nad Javnom zdravstvenom ustanovom apoteka "Semberija" Bijeljina. 

"Postupak likvidacije neće ići glatko kao što su neki zamislili. Prema odredbama važećeg Zakona o likvidacionom postupku, likvidacija se vodi s ciljem potpunog namirenja svih likvidacionih povjerilaca", kaže Petrović. 

On je pojasnio da to znači da bi se postupak likvidacije nad apotekom mogao zaključiti, a samim tim apoteka "Semberija" brisati iz sudskog registra, svi povjerioci moraju u cjelosti biti namireni sa svojim prijavljenim potraživanjima u likvidacionu masu dužnika. "Da li ste sigurni da će to tako baš biti? Ja nisam", rekao je Petrović. 

Petrović je naglasio da je u ovom slučaju mnogo nejasnoća i sumnjivih radnji, te izrazio očekivanje da će nadležne institucije uraditi svoj posao zakonito i transparentno i da će u što skorije vrijeme javnost Bijeljine imati potpuni uvid u ono što je rađeno svih prethodnih godina u apoteci "Semberija". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )