FOTO: InfoBijeljina.com

Na novoizgrađenim bazenima u Loparama danas je jednomjesečnu školu plivanja "Delfin" završilo 50 djece, uzrasta od šest do 14 godina.

Instruktor plivanja Pero Stević rekao je novinarima da većina djece osnovnoškolskog uzrasta u Loparama nema iskustva kada je riječ o plivanju, te da je edukacija potrebna već u školskim okvirima. 

Stević je uručio zahvalnicu načelniku Lopara Radi Saviću za podršku koju je opština pružila školi plivanja "Delfin" i najmlađim sugrađanima. 

On je rekao da je ove ljetne sezone opština Lopare, osim podrške školi plivanja, poklonila besplatne sezonske karte za svih 903 osnovca i srednjoškolca sa područja ove majevičke opštine, s ciljem promocije zdravog stila života. 

Prema njegovim riječima, opština će i naredne godine učenicima obezbijediti propusnice za bazene i besplatno pohađanje škole plivanja. 

"Veoma je važno da osnovci i srednjoškolci savladaju obuku plivanja, posebno jer tokom školovanja odlaze i na ekskurzije na more", dodao je Savić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )