FOTO: null

Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina počeli su danas kampanju predavanja učenicima do petog razreda osnovnih škola u gradu čiji je cilj povećanje bezbjednosti djece u saobraćaju.

Učenici područne Osnovne škole "Jovan Dučić" u naselju Patkovača u ovoj su akciji nakratko i sami bili saobraćajci, kako bi sagledali načine na koje mogu doprinijeti bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. 

Vođa saobraćajnog sektora Milenko Jović rekao je novinarima da djeca već znaju dosta o bezbjednosti saobraćaja kroz učenje u vrtićima i školama, a značajan je i praktičan pristup ovoj temi kakav godinama njeguje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

On je podsjetio da se kampanja za bezbjednost djece u saobraćaju intenzivira u avgustu kada se sagledava signalizacija u području škola, u prve dvije nedjelje početka nastave saobraćajci su stalno prisutni ispred škola, a u septembru se održavaju predavanja učenicima. 

Jović je apelovao da roditelji koji dovoze djecu u škole svojim vozilima ne ugrožavaju preglednost drugim vozačima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )