FOTO: null

Malac Genijalac je internacionalni edukativni sistem namjenjen zdravom razvoju dječijeg mozga.Ciljevi Malca Genijalaca su podsticanje i razvijanje intelektualnih vještina i sposobnosti djece, počev od ranog perioda života.

Škola Mentalne aritmetike Malac Genijalac u svojoj nastavi primjenjuje originalni HIKARI光program Mentalne aritmetike koji potiče iz Japana i zasniva se na upotrebi drevne računaljke abakus (算盤jap. Soroban), čijom vizuelizacijom se postiże izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina i sposobnosti djece u ranom periodu života.

Program mentalne aritmetike je namjenjen djeci, uzrasta od 4. do 12. godine (završno 14), jer u tom periodu dječiji mozak se najdinamičnije razvija.

Upotrebom abakusa aktiviraju se obje moždane hemisfere čime se postiže maksimalan intelektualni potencijal. Nakon savladavanja rada na abakusu, djeca postaju Malci Genijalci. U stanju su da obavljaju komplikovane računske operacije bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za samo par sekundi!

Ovu sposobnost Malac Genijalac zadržava zauvijek, posjedujući je tokom čitavog života. Osim brzog mentalnog računanja, postoje I mnogo važniji rezultati koji se postižu su sveobuhvatni razvoj kognitivnih sposobnosti djeteta, kao što su : pažnja, memorija, koncentracija, vizuelizacija, mašta, samopouzdanje …

Za djecu uzrasta od 3 do 5 godina,  postoji Numicon program, koji uspješno primjenjujemo u našim školama više od godinu dana. Numicon program potiče izvorno sa Oxforda, prilagođen je predškolskom uzrastu djece, sa ciljem usvajanja I razvijanja osnovnih matematičkih pojmova kao što su pojam broja, brojevnog niza, brojanja, sabiranja, oduzimanja.. Uz pomoć specijalno dizajniranih materijala, djeca veoma brzo I lako nauče brojeve, kao I pisanje istih.

Program preporučujemo i kao odličnu pripremu za buduće školarce. 

Upis na Numicon program je u toku, organizujemo ljetnu školicu tokom jula I avgusta. Nudimo besplatan probni čas za sve buduće polaznike, rezervišite vaš termin na vrijeme! Sve dodatne informacije možete dobiti na broj tel 066 22 22 55.

Takođe, vršimo i predupis i rezervaciju termina za program mentalne aritmetike koji počinje od septembra.

Neka i vaše dijete bude Malac Genijalac!
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )