FOTO: InfoBijeljina.com

U Republici Srpskoj na novi virus korona pozitivno je još 79 osoba od 468 testiranih, a u posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Iz Instituta za javno zdravstvo saopšteno je da je 78 novozaraženih osoba iz Republike Srpske, a jedna osoba je sa prebivalištem u Republici Srpskoj, a testirana je i prisustvo virusa korona dokazano je u Federaciji BiH.

Riječ je o 45 muških i 34 ženske osobe, od kojih je 20 mlađe, 54 srednje i pet osoba starije životne dobi.

Iz Bijeljine je 21 osoba, 12 iz Banjaluke, devet iz Zvornika, četiri iz Pala, po tri iz LJubinja, Kotor Varoša, Kozarske Dubice i Višegrada, po dvije iz Gradiške, Istočne Ilidže, Nevesinja, Teslića, Rogatice i Vlasenice i po jedna osoba iz Bratunca, Čelnica, Istočnog Novog Sarajeva, Doboja, Milića, Modriče, Prijedora, Oštre Luke i Ugljevika.

Testiranje je u posljednja 24 časa izvršeno u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči.

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona, a riječ je o ženi srednje životne dobi sa prebivalištem u Zvorniku.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.451 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 126 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj od novog virusa korona do sada se oporavilo 1.350 osoba, a na virus korona testirano je ukupno 38.021 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 136 i to u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 43, a 93 u opštim bolnicama.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.030 osoba, a nadzor je završen kod 37.850 osoba.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )