FOTO: N1/Anadolija

Legendarnog jugoslovenskog fudbalera Josipa Skoblara obradovala je informacija iz Bukurešta da će se Srbija i Hrvatska naći u istoj grupi na završnom turniru Evropskog prvenstva 2020, ukoliko puleni Ljubiše Tumbakovića uspješno prebrode martovski baraž. U ekskluzivnom intervjuu za Anadolu Agency (AA), osvajač Zlatne kopačke iz 1971. godine, kaže da u tim utakmicama detalji odlučuju o pobjedniku.

"Jasno je da će Hrvatska imati pritisak rezultata jer je kao aktuelni vicešampion svijeta veliki favorit u odnosu na Srbiju. Ali, to je samo na papiru. Ima tu promjena u igračkom kadru, vidjeli ste da su se Dalićevi momci mučili u kvalifikacijama i tek u posljednjem kolu izborili direktan plasman. Mene zaista veseli eventualni duel Srbije i Hrvatske. Na Evropskom prvenstvu nema iznenađenja, svako svakoga može da pobjedi. Ponekad sitnice odnesu prevagu, trenutna forma pojedinca, zdravstveni bilten ekipe. Da ne žurimo sa prognozom, prvo da sačekamo da se Srbija kvalifikuje za završni turnir", rekao je Skoblar.

Pored Srbije i Hrvatske, još dvije bivše jugoslovenske republike imaju šansu da se nađu na najvećem samitu evropskog fudbala 2020. godine.

"Rastali smo se prije 30 godina, svako je otišao svojim putem, ali kvalitet je ostao. To je taj prirodni talenat koji nikada nije bio sporan. Filozofski rečeno, mislim da je to ekonomska potreba ljudi sa Balkana da teže napretku u svim sferama života. Naročito u sportu. U vrtlogu te negative, uvijek nastojimo da budemo bolji od Zapada i to nas vodi naprijed. Raduju me pozitivni predznaci i bio bih presrećan kada bi se Bosna i Makedonija pridružile Srbiji i Hrvatskoj na Evropskom prvenstvu", govorio je Skoblar.

Bosna i Hercegovina se po završetku kvalifikacija rastala sa Robertom Prosinečkim, a Josip Skoblar nije siguran ko je u toj korelaciji povukao pogrešan potez.

"Ne znam, zaista. Možda je i Robi pogriješio što je uopšte išao u Sarajevo. On je jedan divan momak. Nažalost, u trenerskom poslu uvijek zavisiš od nekog drugog. Od predsjednika, od člana uprave, od medija... Izuzetno komplikovan posao. Najlakše je kritikovati i promijeniti selektora. Ali, šta poslije? Robiju skidam kapu. Dopada mi se njegov stav. Ne volim one prazne komentare poslije utakmice, tipa ’izgubili smo, ali sam ponosan na svoje igrače’. Na koga si ponosan, ako nisi pobijedio? Pa čak i da jesi, čemu takav komentar. Igrači su plaćeni da rade svoj posao najbolje što znaju. Evo, Dinamo je izgubio i ispao iz Lige šampiona. I šta sad vrijedi što je trener ponosan na svoje igrače, kada ni on, ni oni neće igrati Evropu na proljeće“, istakao je Skoblar.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )