FOTO: null

Dva službena automobila Inspektorata RS na parkingu kod zgrade Vlade RS nakon 11 dana su odblokirana, potvrdili su nam ovo u Inspektoratu RS i Odsjeku za parkinge i garaže Gradske uprave.

Kako su nam ranije rekli u ovom odsjeku, odblokiranje košta 30 KM po autu i 10 KM "ležarina" po danu, što znači da je ukupna kazna 280 KM.

U Inspektoratu RS kažu da su kaznu platili iz budžeta ove institucije, što će reći da su je platili građani RS iako se radi o nemaru pojedinih službenika.

"Službena vozila Inspektorata RS koja su bila blokirana na parkingu Trg Republike Srpske 8 odblokirana su i ista su prebačena u Područno odjeljenje Banjaluka. Inspektorat RS razmotriće mogućnost kupovine karata za parking za službena vozila s obzirom na to da u budžetu nisu planirana sredstva za ovu namjenu", saopštili su u Inspektoratu RS.

U Odsjeku za parkinge i garaže Gradske uprave kažu da nisu imali novih blokada  automobila institucija na ovom parkingu, ali da jesu blokirali dva auta fizičkih lica, te da im se Poreska uprava RS obraćala u dva navrata kako bi dobili besplatno parkiranje za 40 vozila.

Podsjećamo, sredinom juna na parkingu kod zgrade Vlade RS u Banjaluci je uvedeno plaćanje, pa jedan sat parkiranja košta 0,5 KM, dok cjelodnevno parkiranje tri KM.

Međutim, pojedini službenici su to počeli izbjegavati ili su automobile počeli parkirati na parkingu za mještane zgrada u Novoj varoši.

Milenko Jaćimović, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja, rekao je da su upozoravali da će korisnici parkinga kod zgrade Vlade RS početi da koriste parking mjesta u Novoj varoši.

"Svaki dan građani traže da se riješi problem, a posebno stanari Ravnogorske ulice nemaju gdje da parkiraju. Građani ovog naselja pored uvođenja naplate traže i proširivanje kapaciteta parkiranja", rekao je Jaćimović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )