FOTO: rtrs / Abbie Parr/Getty Images

Јusuf Nurkić, košarkaš Portanda koji zbog povrede ne igra u polufinalu Zapadne konferencije protiv Denvera, izazvao je bijes navijača u Srbiji provokativnom majcom u kojoj se pojavio u dvorani Blejzersa. Istovremeno, nema sumnje da je oduševio navijače u BiH.

On je obukao je majicu sa imenima poginulih vojnika iz ratova devedesetih, koji u bošnjačkoj javnosti imaju status heroja.

Zanimljivo je da na početku utakmice nije pokazivao majicu jer je imao preko duks, ali je tokom meča skinuo.

Riječ je o kasidi posvećenoj devetorici vojnika tzv. Armije BiH odlikovanih najvećim ratnim odličjem Ordenom heroja oslobodilačkog rata, među kojima su general Izet Nanić, Hajrudin Mešić, Safet Hadžić, Safet Zajko, Mehdin Hodžić, Midhat Hujdur, Adil Bešić, Nesib Malkić i Enver Šehović.

Јusuf Nurkić (Foto:printscreen Instagram)

Inače, Izet Nanić bio je komandant 505. bužimske brigade Armije BiH, a navodno postoje video materijali na kojima se vidi da pripadnici tog odreda vrše zločine na civilima.

- Heroji koji su ubijali Srbe u Bosni, nevine žene i djecu, ovo je provokacija za Јokića i Srbe koji gledaju utakmicu. Ovo je miješanje sporta sa ratom i politikom, potpuno nepotrebno. Nadam se da će neko iz NBA lige reagovati, ovo je strašno - napisao je jedan od korisnika Tvitera. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )