FOTO: null

BIJELJINA,- U Bijeljini je danas, povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, služen parastos za 14 policajaca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu sa ovog područja i položeno cvijeće na spomen-obilježje ispred zgrade bijeljinske

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić istakao je da je 4. april -Dan policije Srpske, svečan događaj koji pokazuje kontinuitet u radu policije tokom posljednjih 26 godina. 

"Za sve ove godine bilo je i teških situacija, ali u posljednje vrijeme se podmalđujemo i kadrovski i opremom. Generacije koje su stvarale ovu policiju polako odlaze, a dolaze mladi pripadnici policijskih snaga koji su obučeni i spremni na sve izazove", rekao je Ćosić novinarima. 

On je naveo da je najsrećniji kada građani govore o stanju bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina, ali i istakao da analize i izvještaji pokazuju da je na ovom području policijskog djelovanja stanje zadovoljavajuće i, kako kaže, čak dobro. 

"Nemamo teških krivičnih djela koja uznemiravaju javnost, a saobraćaj i kriminalitet smo stavili pod kontrolu", naveo je Ćosić. 

On je naglasio da, kada je riječ o opremljenosti, Policijska uprava Bijeljina dobija nove policijske uniforme koje će do kraja aprila imati svi policijski pripadnici. 

"Već su ih dobile kolege u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, a do kraja aprila imaće je i pripadnici Policijske uprave Bijeljina", najavio je Ćosić. 

On je naveo da bijeljinska Policijska uprava vodi računa o porodicama poginulih boraca, posjećuje ih, pomaže pri zapošljavanju i nastoji da pomogne uvijek kad je to moguće. 

Nakon služenja parastosa i podsjećanja na poginule policajce Srpske, na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića pokaznu vježbu izveli su pripadnici Jedinice za podršku ove policijske uprave, a građani su imali priliku da vide taktičko-pokazne vježbe, te izložbu policijske opreme i službenih vozila. 

Prema riječima komandira Jedinice za podršku Policijske uprave Bijeljina Nenada Marića, građani su vidjeli samo dio vještina koje pripadnika policije. 

Prikazan je i rad policije sa psima, a danas su, kaže Marić, demonstrirane i vještine lišavanja slobode izvršilaca krivičnog djela. 

"Građani su vidjeli danas i opremu kojom raspolažemo - od naoružanja i zaštitnih sredstava do hemijskih sredstava", izjavio je Nenad Marić novinarima. 

Nakon pokaznih vježbi na Trgu, pripadnici bijeljinske Policijske uprave organizovali su i kulturno-umjetnički program, te prigodan koktel u Centru za kulturu Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )