FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Fudbalski klub "Radnik" iz Bijeljine u najtežoj je situaciji od osnivanja 1945. godine u koju ga je svojom nesposobnošću doveo gradonačelnik, saopšteno je iz Savjeta za sport grada Bijeljina.

"Ako danas prepustimo Fudbalski klub `Radnik` njegovoj sudbini, sutra nešto drugo, prekosutra nećemo imati grad", navodi se u saopštenju.
 
Iz Savjeta za sport postavili su pitanje prvom čovjeku Bijeljine LJubiši Petroviću da li mu je cilj da uništi najpoznatiji sportski klub u Semberiji.
 
U tekstu se ističe da su iz Savjeta za sport više puta upućivali apel gradonačelniku i njegovim saradnicima da se uključe u rješavanje problema u ovom fudbalskom klubu, na koji se gradonačelnik oglušio i ni u kom segmentu nije ponudio konkretno rješenje, pa ga od njega više i ne očekuju.
 
Kako se navodi, na nedavno održanoj Skupštini Fudbalskog kluba "Radnik" gradonačelnik je izjavio da tadašnji Upravni odbor kluba ne uživa njegovu podršku, te prinudio čelnike kluba da podnesu ostavke, nakon čega je kompletna uprava kluba to i učinila.
 
Nakon prekinute sjednice zakazan je njen nastavak za nekoliko dana na kojem je gradonačelnik trebao da saopšti imena ljudi koji će dalje rukovoditi fudbalskim klubom, a koji uživaju njegovo povjerenje.
 
"Prvi čovjek grada, ne samo da nije našao rješenje za novu upravu, nego se nije udostojio ni pojaviti na nastavku sjednice 21. juna", navode iz Savjeta za sport.
 
U tekstu se upozorava da je FK "Radnik" na pragu da doživi sudbinu "Rudara" iz Ugljevika i preseli se u najniži rang takmičenja.
 
Iz Savjeta za sport podsjećaju javnost da Fudbalski klub "Radnik" ove godine slavi 76 godina postojanja, da ima više od 200 fudbalera u različitim selekcijama, te da je u proteklih pet godina zabilježio najbolje rezultate u istoriji plasiravši se dva puta u evropska takmičenja.
 
"Savjet za sport još jednom apeluje na gradske vlasti da pronađu rješenje i pomognu Fudbalskom klubu `Radnik` kako bi nesmetano nastavio takmičenje u elitnom rangu BiH fudbala. Ovim padom našeg `Radnika` ne gubi samo Bijeljina, već i cijela Republika Srpska", zaključuje se u saopštenju.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )