FOTO: null

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina Žarko Ćosić izjavio je danas da je situcija u regiji znatno stabilizovana nakon terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku.

Ćosić je rekao novinarima da je u policijskoj akciji "Ruben", koja je uslijedila nakon terorističkog napada, na području CJB Bijeljina privođeno šest osoba. 

Prema njegovim riječima, riječ je o licima koja se mogu dovesti u vezu sa radikalnim pokretima, koji su bili na sirijskom ratištu ili su vrbovali građane za odlazak na strana ratišta. 

"Mjere bezbjednost podignute su na viši nivo, obezbjeđuju se škole, obdaništa i svi vitalni objekti u gradu, prema određenim prioritetima i to će trajati dok Ministarstvo unutrašnjih poslova ne procijeni drugačije", istakao je Ćosić. 

Na konferencij za novinare u CJB Bijeljina izneseni su statistički podaci za april prema kojima je broj djela iz oblasti opšteg kriminaliteta na ovom području manji za 27 odsto. Koeficijent rasvijetljenosti ovih djela je oko 73 odsto. 

U aprilu je zabilježeno i 30 odsto manje narušavanja javnog reda i mira u odnosu na isti period prošle godine. 

U ovom periodu otkriveno je devet djela privrednog kriminaliteta, mdeđu kojim su najbrojnije obmane pri dobijanju kredita. 

Inspektor Sektora policije za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević rekao je novinarima da su u saobraćajnim nezgodama u regiji u aprilu poginula tri lica, a devet ih je teško povrijeđeno. 

Prema njegovim riječima, brzina je i dalje dominantan uzrok saobraćajnih nezgoda, a u 17 odsto slučajeva uzročnik saobraćajnih udesa je bila alkoholisanost vozača.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )