FOTO: null

Radi uspostavljanja sistema za prevenciju i borbu protiv korupcije Grad Bijeljina se, zajedno sa još pet lokalnih zajednica u BiH, uključila u projekat Mreže „Account”, čija je svrha da pruži neophodnu podršku opštinama i gradovima u izradi konkretnih ant

Kao prvi korak u ovom projektu, osnovana je Radna grupa za izradu Аkcionog plana za prevenciju i borbu protiv korupcije sa zadatkom da pripremi i organima Grada predloži dokument koji bi bio osnova za sistemski pristup prevenciji i borbi protiv korupcije na lokalnom nivou.

Takođe, od predstavnika Gradske uprave, institucija, civilnog sektora i medija u Bijeljini formirane su dvije fokus-grupe koje su na sjednicama 13. i 15. maja procijenjivale transparentnost rada gradske administracije. Prijedloge ovih fokus-grupa će Radna grupa koristiti da utvrdi strateške ciljeve kao i konkretne mjere za prevenciju i borbu protiv korupcije:

-Putem fokus-grupa nastojali smo da identifikujemo područja rada Gradske uprave kojima je potrebno posvetiti posebnu pažnju, kao što su upravljanje budžetom, javne nabavke, izdavanje odobrenja i dozvola, inspekcijski i komunalnopolicijski nadzor, oblast rada i zapošljavanja. Nakon toga ćemo pristupiti izradi plana sinhronizovanih mjera i aktivnosti na prevenciji korupcije, istakao je Dragan Vujić, koordinator Radne grupe.

U planu je da prva verzija Аkcionog plana za prevenciju i brobu protiv korupcije bude izrađena do kraja juna, kada će Plan biti predstavljen široj javnosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )