FOTO: null

Napravili smo kopije svih dokumenata koje su nam pripadnici SIPE odnijeli, ovjerili ih i ostavili u sef, tako kaže načelnica Novog Grada u kome su, i danas, glavne teme jučerašnji pretresi i hapšenja osumnjičenih za ratne zločine. Snježana Rajilić kaže da

“To su akti o napuštenom poljoprivrednom zemljištu tokom ’92, nalozi u vezi neizazivanja ubistava ili progona nesrpskog stanovništva sa područja opštine, radi se o imenovanju komisije koja je preuzimala napuštenu imovinu na području Novog Grada ’92. i ’93. godine”, rekla je načelnik Railić.

Inspektori SIPE ušli su u svaku kancelariju i pitali zaposlene imaju li dokumenta iz ratnog perioda, dodaje Rajilićeva. Najviše su se zadržali u mračnoj arhivi gdje su, zapravo, i pronašli ono što im je trebalo. Arhivu su pregledali i u Komunalnom preduzeću. Svi su se pitali šta su tamo uzeli. Danas je stigao i odgovor.

“Nekih šest predmeta što je njima interesantno iz ’92. godine – neki spisak radnika i popisnu listu strojeva. Sve kopije su napravljene i imaju upravi preduzeća”, kaže v.d. direktor preduzeća “Komus” Branislav Radulović.

Iz policije danas nisu željeli da komentarišu šta je njima izuzeto.

Zato se oglasio Forum za bezbjednost Novog Grada. Kažu da osuđuju način na koji je SIPA tražila dokaze u predmetu ratnih zločina.

“Došli u policijsku stanicu gdje su tražili asistenciju policije, a onda izvršili njihov pretres”, rekla je Railić.

“Smatramo da su traženu dokumentaciju na najmanje dva načina čime ne bi izazvali ovakvu uznemirenost građana i zaposlenih”, kaže predsjednik Foruma za bezbjednost Mirko Lukić.

Nakon sastanka Foruma stiže i poruka Novljanima - budite promišljeni i ne ugrožavajte bezbjednost. Na potezu su, kažu, institucije koje treba da rade svoj posao.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )