FOTO: null

U velikoj sali bijeljinskog Centra za kulturu, sinoć je izvedena Basarina predstava “Hipertenzija“ u kojoj igraju Predrag Ejdus i Branislav Trifunović.

Ovo je treća predstava po redu u okviru tradicionalnog pozorišnog festivala „Dani komedije", a interesovanje publike nije izostalo.

Glumac Predrag Ejdus, koji u predstavi igra penzionisanog službenika državne bezbjednosti na sinoćnjoj konferenciji za medije istakao je nekoliko ključnih detalja čitave priče, dodajući kako je veliko zadovoljstvo raditi sa Svetislavom Basarom.

„Veliko je zadovoljstvo raditi sa živim piscima kako mi glumci volimo da kažemo, predstava je izuzetno aktuelna u društveno - političkom smislu, pa ako hoćete i sociološkom, jer se bavi, prije svega, demontiranjem tih famoznih bezbjednosnih službi od raspada komunizma pa do današnjih demokratskih promjena." Rekao je Ejdus

On je istakao da je ova predstava plod zajedničkog rada, jer je dosta scena napisano tokom rada te da je to jedno divno iskustvo, dodajući da je predstava vrlo mobilna i da je do sada obišla brojne gradove, ne samo u Srbiji, nego i van nje.

U razgovoru sa novinarima, Branislav Trifunović rekao je da su festivali jako važni, pogotovo za male sredine, ističući da kroz festivale dobijamo mnogo mladih ljudi kojima se pružila prilika da pokažu svoje kvalitete i bave nekim ljepšim stvarima.

Basarino pozorišno ostvarenje „Hipertenzija" do danas je doživjelo više od 80 izvođenja u Srbiji i u regionu, a zbog velikog interesovanja publike predstava je bila uvrštena i u stalni repertoar Ustanove kulture "Vuk Karadžić" u Beogadu, kao i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Bijeljinska publika večeras će imati priliku da pogleda predstavu „Garsonjera" u izvedbi glumaca Narodnog pozorišta RS iz Banje Luke.

Predstava počinje u 20.00 časova, a karte se mogu kupiti na biletarnici Centra za kulturu po cijeni od 10 KM

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )