FOTO: null

Sindikalna potrošačka korpa za četvoročlanu porodicu u Republici Srpskoj u januaru je koštala 1.868 KM, saopštio je danas Savez sindikata Srpske.

U saopštenju se navodi da je prosječna isplaćena neto plata za ovaj mjesec od 816 KM pokrivala sindikalnu potrošačku korpu sa 43,66 odsto. 

Najviše novca porodice u Srpskoj u prošlom mjesecu trošile su za nabavku prehrane - 698 KM, što je za devet maraka više u odnosu na decembar. 

Stanovanje i komunalne usluge koštale su 575 KM, dok je za tekuće održavanje domaćinstva trebalo izdvojiti 105 KM, navode iz Saveza sindikata. 

Odjeća i obuća u januaru ove godine koštali su 135 KM, higijena i njega zdravlja 80 KM, prevoz 192 KM, te obrazovanje i kultura 82 KM. 

Savez sindikata ističe da se iz navedenog zaključuje da je u januaru ove godine, zbog smanjenja plata u mnogim djelatnostima, te zbog poskupljenja hrane, došlo do pada životnog standarda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )