FOTO: null

Privremeni upravnik Bobar banke Savo Ševaljević prema Zakonu o bankama Republike Srpske ima ovlašćenja da akcionarima predloži jednu ili više mjera, od ukidanje dozvole za rad i likvidacije do prodaje ili spajanja Bobar banke sa drugom bankom, objašnjava

Privremeni upravnik Banke predlaže jednu ili više slijedećih mjera:

1. ukidanje dozvole za rad i likvidaciju banke, s procjenom iznosa aktive koja će biti realizovana u likvidaciji banke,

2. sanaciju banke, uključujući i povećanje kapitala banke do propisanog minimuma, u skladu sa zakonom i propisima Agencije,

3. prodaju dijelova imovine i/ili otkup obaveza banke, odnosno prodaju banke,

4. spajanje ili pripajanje banke sa drugom bankom i

5. oduzimanje dozvole za rad i pokretanje postupka stečaja i imenovanje stečajnog upravnika kod nadležnog suda, ako nisu ispunjeni uslovi za pokretanje i vođenje likvidacionog postupka.

 

Podsjećamo, Agencija za bankarstvo RS, kao ovlašteni revizor, uvela je danas, 27. novembra, prinudnu upravu u bijeljinskoj „Bobar banci“, koja je osnovana 1998. godine, čiji su osnivači – akcionari bili Kompanija „Bobar“ DDOR „Bobar“ i Milan Jeremić iz Zvornika.

Za privremenog upravnika imenovan je Savo Ševaljević, diplomirani ekonomista iz Banjaluke.

 

Poslovni portal CAPITAL.ba će ubrzo objaviti ekskluzivan intervju sa privremenim upravnikom Bobar Banke Savom Ševaljevićem, koji važi za jednog od najiskusnijih stečajnih upravnika u Republici Srpskoj.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )