FOTO: null

Privedena medicinska sestra iz Doma zdravlja u Srpcu. Dajana Barašin (37) osumnjičena da je potkradala pacijente i kolege Doma zdravlja kojima je uzimala novac iz novčanika

SRBAC - Dajana Barašin (37), medicinska sestra iz Srpca, privedena je prekjuče zbog sumnje da je potkradala pacijente i radne kolege Doma zdravlja kojima je uzimala novac iz novčanika.

U policiji navode da je osim krađa novca Barašinova osumnjičena i da je neovlašćeno pristupala elektronskoj bazi podataka i da je samoincijativno štampala i lekarskim pečatima ovjeravala recepte za lijekove koje je preuzimala u apotekama, kako za sebe, tako i za druge.

- Na osnovu prikupljenih dokaza o počinjenim krivičnim djelima policijski službenici su u svojstvu osumnjičene ispitali medicinsku sestru iz Srpca. Ona se sumnjiči da je u protekla tri mjeseca počinila više krivičnih djela krađe i falsifikovanje isprave - saopštio je CJB Banjaluka.

Nezvanično saznajemo da je Barašinova novac krala iz novčanika, ili fioka kolega s kojima je bila u smjeni. Takođe, utvrđeno je i da je iz novčanika pacijenata uzimala novac, koristeći to što su oni bili na pregledu kod ljekara.

- Uglavnom se radilo o manjim iznosima od 20 ili 50 KM. Međutim, Barašinova je zbog krađa godinama bila na lošem glasu među kolegama, ali niko protiv nje ranije nije želio da podnese prijavu. Sada je određeno vrijeme praćena i došli smo do dokaza da je u poslednja tri mjeseca ukrala najmanje 300 KM - kaže izvor blizak istrazi.

Od direktora Doma zdravlja dr Saše Jovičića dobili smo informaciju da je izdao nalog da se Dajana Barašin suspenduje i da se sprovede interni disciplinski postupak. On je rekao da je ovo ružan čin koji kalja ugled Doma zdravlja, koji pod ovim imenom radi već šest decenija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )